Pillanatok a természet titkaiból

2012. október 11., csütörtök

Mikepércs: Karvaly az itatónál

Ma reggel hosszú idő után az itatóhoz látogattam ki, ugyanis pár napja délután nagy mozgás volt rajta: még fenyvescinegét is láttam ott, más cinegéken és vörösbegyeken kívül.
Egy kis rendezgetés után "eltűntem" a lesben. Pár perc múlva egyre közelebbről hallottam a szajkók hangját, majd meg is jelent az egyik. Egy kis fürdés után jó frizurája lett:

Szajkó

Aztán jöttek a többiek is. Közben megjelentek a feketerigók ...:

Feketerigó (tojó)

... és az énekes rigók is. Az egyik énekes rigó a saját "árnyékától" (tükörképétől) ijedt meg valahányszor az itató szélére akart szállni. Ilyenkor úgy visszarettent, mintha magát az ördögöt látta volna.
Majd egy vörösbegy is odamerészkedett pár pillanatra:

Vörösbegy

Aztán jött a meglepetés: egy karvaly szállt le és belemászott a vízbe. A vízben állva az egyik lábát felhúzta és úgy állt ott kb. fél órát és nem csinált semmit, csak nézegetett:

Karvaly (tojó)

Karvaly (tojó)

Majd jött egy másik meglepetés: egy széncinege az itató melletti kis fa ágain ugrándozott a karvalytól kb. másfél méternyire. Nyilván látta, hogy a karvaly most nem akar vadászni, még az itató fölött is átrepült. A karvalyt se nagyon izgatta a cinege, éppen csak megnézte. Egy idő múlva végre rászánta magát a fürdésre. Itt majd' átdöfött a tekintetével:

Karvaly (tojó)

Karvaly (tojó)

Karvaly (tojó)

Majd miután befejezte, elrepült.
A szajkók pedig továbbra is rendszeresen visszajöttek inni:

Szajkó

Szajkó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése